Toroslar Düğmeli Evler Trekking Turu

Trekking Turu - Doğa Yürüyüşü

TUR HAKKINDA
Yolculuğumuz Düğmeli Evleri, Yılkı Atları, Mağaraları, Yaylaları, köyleri ve doğal güzelliği ile ünlü Antalya Toroslar’a doğru başlıyor.  Toroslar Düğmelievler Trekking turumuzda Doğa içerisinde izole olacağız ve hijyen kulları ile güvenle gezeceğiz. Bu güzel bölge; Düğmeli evleri, Yılkı atları, Altınbeşik mağarası, yaylaları, antik göç yolları, tarihi ipek yolu, gölleri, melas vadisi, doğal yaşam ve yerel lezzetleri ile bizi beklemekte. Doğa, kültür, yayla ve tarihin içinde butik, size özel, hijyenik ve güvenli, izole turumuz ile seyyah gibi bir Toroslar Düğmelievler Doğa yürüyüşü bizi bekliyor.
Antalya’nın dağları ovaları, yaylaları, gölleri, mağaraları’nın bulunduğu eşsiz güzellikteki kısmıdır Toroslar. Melas Vadisi, Giden gelmez dağlarından, Ormana, Ibradi, Akseki, Üzümdere Milli Parkı, Altınbeşik Mağarası Milli Parkı ve Kocakoru Tabiat Parkı sınırları içerinde kalan bölgedir. Bölgenin kültürünü, mimari yapısı ile geçmişten günümüze yansıtan düğmeli evleri, Bahar aylarında on iki çeşit endemik çiçek türlerini görebileceğiniz Eynif Ovası, ikibin metrelerde ansızın karşınıza çıkan yılkı atları, Kuzular, oğlaklar ile Çoban yatakları, Türkiye’nin yarı aktif karstik mağara sistemleri içerisinde yer alan Altınbeşik Mağarası Milli Parkı, Antik dönemin izlerini süreceğimiz Erymna antik kenti ve sedir kokulu güzel bölge bizi beklemekte.


1.Gün İstanbul - Antalya - Akseki - Sarıhacılar - Onas Seyir noktası - Ormana
Sabah belirtilen saatlerde transfer araçlarımız ile sizleri evlerinizden alarak (İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya) havaalanına gidiyoruz. Farklı illerden ve İstanbul'dan gelen misafirlerimiz ile Antalya Havaalanı'nda saat 09:00 da toplanıyoruz. Kahvaltımızın ardından  Antalya Toroslar’da bulunan Ormana’ya doğru yola koyuluyoruz. Bugün ilk durağımız Akseki. Antalya’nın bir ilçesi olan Akseki, Kardelen çiçeklerinin ata toprağıdır. 1050 mt bulunan Akseki; ormancılık, bağcılık, badem yetiştiriciliği ve meyveleri ve Toroslar’ın bozulmamış kültür izlerini görebileceğiniz bir ilçedir. Köy’e inen Kervan Göç yolu başlangıcından yürüyüşümüze başlıyoruz. Rotamız bizi Sarıhacılar Köyü’ne götürecek. Sarıhacılar Köyü Roma döneminden günümüze kadar kullanılan Kervan Göç Yolu üzerinde bulmakta. Sarıhacılar köyü 800 yıllık geçmişi ile bizi beklemekte. Düğmeli evleri ile meşhur köyde bulunan 650 yaşındaki ahşap camii, ahşap oymalık işleri ile ilgi çekmekte. Sarıhacılar Köyünü gezdikten sonra patikadan devam ediyoruz. Patika bizi Akseki’ye çıkartacak. Akseki’de bulunan Akseki Etnografya Müzesi’ni ve Restore edilmiş tarihi evleri geziyoruz. Yürüşümüzü burada tamamlıyoruz. Ardından aracımız ile Ormana’ya gidiyoruz. Ormana, Antalya’nın İbradi ilçesi sınırları içerisinde yer alır. Psidya sınırları içerisinde yer alan, Likyalıların atası olan Luvi’lerin dilinde İbradi, “akarsuyu gür” anlamda kullanılır. Konaklayacağımız butik otelimize yerleşiyoruz. Sedir kokusu ile bizi karşılayan butik otelimiz yörenin mimari dokusunu yansıtmakta. Ormana ilçesi tarihi Düğmeli evleri ile meşhur. Ormana sokaklarını geziyoruz. Aracımız ile on dakika mesafede yer alan Onas Seyir noktasına giden yol Çavuş üzümü nün yetiştiği bağların arasından geçmekte. Onas seyir noktası, panoramik olarak harika manzaraya sahip. Gün batımının keyifle izlendiği noktalar arasında. Onas seyir noktasının Ardından butik otelimize akşam yemeğimizi alıyor dinlenmeye geçiyoruz.
Yürüyüş Mesafesi: 8 km-Kolay yürüyüş


2.Gün Ormana - İbradi - Melas vadisi - Süleymaniye Köyü - Değirmenlik Yaylası - Değirmenlik Köyü - Cevizli Köy
Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından Toroslar Düğmeler Trekking Turu rotalarımıza giriş yapmak için aracımız ile; Süleymaniye Köyü’ne doğru gidiyoruz. Köyde kısa bir gezinti yaptıktan sonra Değirmenlik Yaylası’na doğru yürüyüşümüze başlıyoruz. Burası melis vadisi sırtlarında yer alanbir yayladır. Yaylaya vardığımız harika görsel bizi beklemekte. Burada dinlendikten sonra Yayladan inişe geçiyor ve Değirmenlik köyü’ne yürüyoruz. Değirmenlik Kocakoru Tabiat parkı sınırında bulunan Torosların Giden gelmez dağlarına komsu olan köyüdür. Değirmenlik köyü Manavgat çayını besleyen ana su kaynağının çıktığı yerde kurulmuştur. İçerisinde 260 yaşında su değirmeni bulunmaktadır. Beş ailenin yerleşmesi sonucu yerleşimin başladığı değirmenlik köyünü ve bölgeyi geziyoruz. Aracımız ile devam ederek ‘’Kutsal ve Güzel Tepe’’ ünvanlı Cevizli Köyü’ne doğru gidiyoruz. Kagrai antik kenti üzerine yapılan Cevizli Köyü, planlı bir köy olma özelliği taşır. Tarihte Pisidia’dan gelen beylerin buraya yerleşmesi ile başlayan yaşam günümüzde devam etmektedir. Atatürk’ün talimatı ile imar planı yapılan köy, birbirini dik kesen ızgara biçiminde dikey ve yatay doğrultuda planlanmıştır. Düğmeli evleri ve düzenli sokakları ile Cevizli Köyü’nü gezecek Kutsal ve Güzel Tepe’nin keyfini süreceğiz. Ardından aracımız ile butik otelimize dönüyoruz. Akşam yemeğini otelimizde alacağız.
Yürüyüş Mesafesi: 16 km-Orta zorlukta


3. Gün Ormana - Eynif Ovası - Yılkı atları - Yılkı Tayları - Tol Han
Kahvaltımızın ardından Ormana’nın içinden yürüyüşümüze başlıyoruz. Eynif yaylası soğuk oluk mevkiine kadar gideceğiz. Bölgenin en yüksek noktasına çıktığımızda panoramanın güzelliği ile fotoğraflarımızı çekeceğiz. Yürüyüşümüze devam edecek ve Eynif ovasına doğru inişe geçeceğiz. Eynif ovası diğer bir adı ile Eynif yaylası bizi beklemekte. Eynif yaylası bizi özgür ve keyifle gezen yılkı atları ile karşılamakta. Kervanların geçiş hattı üzerinde bulunan Eynif yaylası üzerinde Kervanların konaklama için mola verdikleri Tol Han’da bulunmakta. Tol han bugün harabe durumunda. Ayakta kalan birkaç kemeri ve duvarları bizi 1300 yıllara götürmeye yetecek yaşanmışlıkları barındırıyor. Osmanlı tarihinde Padişahın izni ile ibradi parası bile basılmış. Harika fotoğraflar çekmek için hazır olun. Görseli, tertemiz havası ve bölgenin en yüksek noktalarından biri olan ile Eynif yaylasına doyamayacaksınız. Burada dinlenecek tertemiz Torosların havasını içimize çekerek, yaylanın keyfini süreceğiz. Kısa bir yürüyüş yaparak yaylaya çıkan yolun sonunda bizi bekleyen aracımıza binerek dönüşe geçiyoruz. Aracımız ile Eynif Yaylasından inerken yolumuz üzerinde trik sincapları, tavşanlar, endemik bitki türleri, çam ve katran ağaçları bulunmakta. Çoban yatakları, hayvancılık yapılan yerlere verilen yöresel bir isimdir. Bizde çoban yataklarının içine girip oğlakları ve anne keçileri göreceğiz. Toroslarda yetiştirilen keçilerin sütünden yapılan çoban peyniri, güveçte keçi yahnisi ve köftesi de tadabileceğimiz lezzetler arasında. Yol kenarlarında dilek taşları görecek ve dilek dilemek için kısa mola vereceğiz. Aracımız ile Ormana’ya dönüşe geçiyoruz.
Yürüyüş Mesafesi: 13 km-Orta zorlukta


4.Gün Ormana - Melas vadisi - Cevizli Köyü - Günyaka Köyü - Üzümdere Köyü
Sabah kahvaltımızın ardından Toroslar doğa yürüyüşü rotamıza yaklaşmak için aracımız ile hareket ediyoruz. Yürüyüşümüze başlayacağımız Melas vadisi Kervan yolları içinde bulunan Cevizli köyü’ne gidiyoruz. Kısa köy gezimizin ardından yürüyüşümüze başlıyoruz. Cevizli köyde başlayan yürüyüşümüz de; Günyaka-Emerya köyünde mola vereceğiz. Kısa bir dinlenmenin ardından rotamıza devem ederek Üzümdere Köyü’ne doğru gidiyoruz. Belalan ve Deliktaş mevkilerini geçtikten sonra Antik köprü ve antik yoldan geçerek Üzümdere köyün de yürüyüşümüzü tamamlıyoruz. Burası Üzümdere Milli parkı sınırları içerisinde yer almakta. Bu rotada Günyaka köyünden başlayarak rotayı kısalma şansımızda var. Köy gezimizin ardından aracımız ile konaklayacağımız butik otelimize geçiyoruz.
Yürüyüş Mesafesi: 17 km- Orta-Zor zorlukta


5. Gün Ormana - Ürünlü - Altınbeşik Mağarası Milli Parkı - İstanbul
Sabah kahvaltımızın ardından aracımız ile hareket ediyoruz. Bugün ilk durağımız olan Ürünlü Köyü’nü gezeceğiz. Bu köy koruma alınmayan köyler arasında olmasına rağmen yaşam hala devam etmekte. Köy ahalisi gezginleri ve sohbet etmeyi seviyor. Torosların çevrelediği köy İbradi bölgesinin mimari örneklerinin geçmişten günümüze bozulmadan kalması ile etkileyici. Meşegiller, çamgiller, sedir, köknar ağaçları coğrafi dokusunda önemli yer tutmakta. Ürünlü Köyü’nü gezdikten sonra aracımız ile devam ederek Altınbeşik Mağarası milli parkına gidiyoruz. Altınbeşik mağarası kısmen aktif sistemler arasındadır. Mağaranın ilk 400 mt si ziyaret edilebiliyor. 3 katılı olan mağara karstik yapısı ile dikkat çekiyor. Botlar ile gezilen mağara sarkıtlar, dikitler, doğal oluşan köprüler, havuzlar ve cam gibi suyu ile etkileyici özelliğe sahip. Türkiyede’ki en büyük yeraltı su mağarasıdır. Mağaranın 50 km lik uzunluğu ile Dünya’da yeraltı su mağaraları arasında 3. En büyük mağara özelliği taşımaktadır. Altınbeşik Mağarasını geziyor bu muhteşem doğal güzelliği doyasıya yaşıyoruz. Artık geri dönüş vakti. Mağara gezimizin ardından bu güzel bölge Toroslara veda ediyor Antalya Havaalanına doğru gidiyoruz. Antalya havalimanı ayrılma saatimiz 19:00 dır. Uçaktan indikten sonra transfer araçlarımız ile sizi evlerinize bırakıyoruz.

Toroslar Düğmeli Evler Trekking Turu

Son 10 Kişi
TL 2.890,00 / Kişi Başı

Fiyata Dahil Olan Hizmetler

4 Gece Konaklama
Ev Havaalanı Transferi
4 Kahvaltı
4 Akşam Yemeği
Rehberlik
Seyahat Sigortası
Transferler
Araç içi ikramlar
Milli Park Giriş ücretleri

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

Uçak Biletleri
Tüm Öğlen Yemekleri
Müze & Ören yeri girişleri
Bahşişler

 

Hareket Saatleri

  • 09:00 Antalya Havaalanı
‘’Dilerseniz rezervasyonunuzu telefondan da tamamlayabilirsiniz.’’
256 bit 256 bit şifreleme ile yüksek güvenlikli online alışveriş keyfi